Kaféturné: Grand Hotel

Kaféturné er en serie med vurderinger av mat, drikke, ammeforhold og rullevennlighet. Seks uker inn kan jeg allerede se at det blir noen smoothies og iskaffer i løpet av permisjonstida, for å motivere meg selv til å unngå å bli stucked på Tøyen i et halvt år skal jeg vurdere flest mulig serveringssteder i hele Oslo de neste månedene. Trilletur for trilletur, bydel for bydel. 

IMG_4483

Enda en som er glad i cafe latte på dagtid!

Man kan selvfølgelig velge å slå seg ned på Grand Cafe om man skal fiffe seg skikkelig, men lobbybaren på Grand Hotel har mange fine soner å velge i, lysekroner, britisk teselskap, forsøk på brun bule, posh lunsjrestaurant med blanke glass eller sofakrok i velur og marmor. Vi valgte sofakroken med best utsikt til resepsjonen og heisen for en deilig cafe latte mens vi studerte Åge Aleksandersen og bandet på vei inn til et fasjonabelt hotellopphold. Det er godt og blandet klientell i lobbyen for å si det mildt, ingen mindreverdighetskomplekser ved å henge her selv om det leveres Nordic luxury service som Grand selv omtaler det. Sentral beliggenhet, man må ikke nødvendigvis trille ned hele Karl Johan for å komme dit, kan også kombinere turen med en svipp innom YME for å shoppe fete sneakers til baby.

Jeg har også vært på Afternoon Tea i Palmen, anbefales på det sterkeste om du har lyst til å føle deg litt posh, drikke te (og champagne) og spise kaker. Hver lørdag og søndag.

Servering: streit cafe latte, kun soyamelk som alternativ til kumelk. Martini som river godt i mammakroppen (neida jeg tømte ikke et helt glass, men må da være lov å smake litt).
Rullevennlighet: et par små trinn inn fra gateplan, ellers god plass til å rulle.
Ammeforhold: deilige, myke stoler å sitte i. Mange mørke kroker om man trenger fred og ro. Usikker på stellebordmulighetene.

Score: 7/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.