Rulleturer: Østensjøvannet til Skullerud

Rulleturer er en serie omtale av trilleturer med vurdering av rullevennlighet, ammemuligheter, muligheter for kaffe og rast. Med andre ord en liste over mine anbefalte trilleturer og et forsøk på å avverge at andre går på samme smell som jeg har gjort. Fra Oslo øst til vest. Og litt utenfor.

GJvCvHgFSUmFW4Y3KK28qA

En liten t-banetur opp til Manglerud, 15-20 minutters trilling etter merking langs boligblokker og gjennom en skog til Østensjøvannet som er fint nok i seg selv. Fuglereservat og kjempefin vei rundt vannet, grønt og skjønt. I enden av vannet kan man fortsette gjennom skogen mot Skullerudstua. Dette er en kjempefin tur, ikke for utfordrende men ganske flatt og god trillesti, masse skog og frisk luft. Når Skullerudstua er åpen kan man spise pølse og vafler der før man tar T-banen mot byen igjen. Skullerudstua er også en perfekt start for skiturer på vinteren.

h2GXtjE9Tuy4bzwnmigUGw

Tilgjengelighet: man må lete seg litt fram etter skilting fra Manglerud, men kan også starte fra Skullerud og gå andre veien.
Ammeforhold: Noen pinkikbenker langs stien
Varighet: søndagstur dette
Gradering: middels
Score: 8/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.