Oppskrift på gratis baby

qzvqefexSo+FdohkqEscKwNoen ganger blir jeg seriøst satt ut av hvor mye stæsj og penger som eksisterer i baby-markedet. Jeg vil også kun det aller beste til babyen min, men jeg har dessverre ikke råd til å bruke en hel årsinntekt på henne nå 😦  Unner alle dere som ønsker og har mulighet til å kjøpe nytt og fancy utstyr å gjøre det, men vet også at det finnes mange der ute som ikke kan, så her er min oppskrift på hvordan gjøre dette babyprosjektet billigst mulig uten at det går på bekostning av babygirls luksus i livet. Kan også være til inspirasjon for de som liker å ta litt hensyn til miljøet (det er tross alt babyene våre som skal ta over denne jordkloden).

 1. Arv klær av familie, venner og kolleger. Babyen vokser uansett ut av de minste størrelsene i løpet av få uker. Det er begrenset hvor mye dere rekker å bruke.
 2. Kjøp det du kan av utstyr brukt. Vi kjøpte en kjempefin bedside babyseng brukt på Finn, barnevogna kjøpte vi brukt av en bekjent.
 3. Lån eller spleis på utstyr. Vi har fått låne vippestol og bilsete av familie og bekjente(anbefales ikke å kjøpe brukt!), noen bilseter er tilpasset små babyer og blir fort for små. Da kan det være greit å ha en deal med noen slik at man slipper å oppgradere med splitter nytt hver gang barne vokser ut.
 4. Skaff de babypakkene du kan! En del stæsj som er greit å ha i begynnelsen kan du få gratis i “startpakke” fra Rema1000, Apotek1 og Kiwi.
 5. Kjøp bleier på Kiwi og bruk bleiekort. Da får du hver fjerde pakke gratis.
 6. Bruk tøybleier om du har ork til det. Jeg har en plan om å gå over til tøybleier snart, men enn så lenge er det veldig praktisk med vanlige bleier. Vi vasker uansett så mye klær, håndklær, kluter og sengetøy at noen bleier fra eller til per dag tror jeg er fullt overkommelig. Den overgangen er mitt neste mål.
 7. Bruk flergangs ammeinnlegg. Jeg har funnet min favoritt fra ImseVimse, de føles tørre lenge, kan skylles og trenger ikke vaskes i maskin mellom hver bruk.
 8. Avvent med å skaffe det du er usikker på om du trenger. En del greier som er anbefalt å ha til småbarn trenger du faktisk ikke, vent å se hva dine spesifikke behov er i din hverdag og i ditt hjem til din baby.  Markedskreftene er flinke til å pushe på med alt mulig som kan være praktisk i babyhverdagen, ikke alle har brukt for alt, og det meste kan man fint klare seg uten.
 9. Trenger du egentlig mammaklær? Anbefaler å ikke kjøpe mye sånt før du vet hva du er komfortabel i og liker å bruke. Jeg fant en amme-BH som jeg har blitt helt avhengig av og kjøpte etter å ha prøvd flere forskjellige en drøss av den samme typen. Slike ting kan man jo også arve eller finne brukt. Eller prøv noen du kjenner sine før du kjøper så du vet hva som funker for deg.
 10. Ønsk deg utstyr i gaver og inviter familie og venner på besøk etter fødsel. De fleste ønsker å gi en liten oppmerksomhet til den nybakte familien, om du lager en ønskeliste og sender rundt når du inviterer på besøk kan du unngå å få ting du ikke trenger.
 11. Ha verdens beste venner som arrangerer babyshower og skaffer alt du ikke visste at du trengte. Det har jeg ❤
 12. Amm hvis du kan, det er 100% gratis! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.